Souhrn událostí uplynulého dne – 1.9.2014

Pečivo i přes dobrou úrodu nezlevní, obilí má horší kvalitu

Ceny pekařských výrobků i přes dobrou úrodu obilí v Česku nejspíš nezlevní. Výkupní ceny sice klesají, ale kvalita pšenice a žita nevyhovuje pekařům. Potravinářské obilí přesto podle agrární komory půjde na odbyt, i kdy ne za loňské a předloňské ceny. Problémy s ním mají i v západní Evropě.

Pro pěstitele obilovin měl být letošní rok podle Jurečky příznivý

Letošní rok by z pohledu obilovin mohl být pro české zemědělce relativně příznivý. Momentálně je sklizeno zhruba 90 procent všech ploch v zemi. Při slavnostním zahájení Národních dožínek na mezinárodní výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích to dnes řekl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Jurečka:ČR může zakázat dovoz potravin v případě dumpingových cen

Pokud Evropská komise dostatečně nepomůže potravinářům a farmářům z členských zemí EU, jež poškodí sankce Ruska, tak by Česko podle ministra zemědělství Mariana Jurečky mohlo zakázat dovoz potravin, které by měly dumpingové ceny.

Bez povolení se budou moct kácet i ovocné stromy mimo zahrady

Bez povolení se budou moct kácet i ty ovocné stromy, které rostou nejen na zahradách ale i na dalších pozemcích v blízkosti domů, chat či chalup nebo na veřejných prostranstvích. Ministerstvo životního prostředí vyhovělo zásadní připomínce, kterou k novele vyhlášky o ochraně dřevin vzneslo několik subjektů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info