Země živitelka skončila, navštívilo ji méně lidí něž loni

V Českých Budějovicích dnes skončil šestidenní agrosalon Země živitelka. Tradiční akci letos navštívilo asi 90.000 lidí, což je zhruba o 10.000 méně než loni. Na agrosalonu se představilo na ploše přes 36.000 metrů čtverečních více než 600 vystavovatelů a prodejců. Země živitelka nabízí prostor všem odvětvím týkajícím se zemědělské výroby, od rostlinné a živočišné přes techniku a potravinářství až po myslivost a rybářství.

Ceny vstupenek na akci se pohybovaly od 30 korun pro členy školních výprav po 280 korun pro rodinu. Zisk ze vstupného pro pořádající společnost Výstaviště České Budějovic se pohyboval v milionech korun. Přesné ekonomické ukazatele v podobě nákladů a případných celkových zisků však pořadatelé nezveřejnili.

Z hlediska návštěvnosti byla nejvytíženějším dnem sobota. Branami prošlo přibližně 24.000 lidí. Loni celkem Země živitelku navštívilo 101.000 lidí. "Nedokážeme přesně říct, co zavinilo ten mírný pokles, ale zřejmě se na tom podepsalo nepříliš příznivé počasí," uvedla mluvčí českobudějovického výstaviště Naďa Schubertová. Dodala, že prakticky každý den na Zemi živitelku dorazilo v porovnání s minulým rokem méně návštěvníků. "Nebyly to nějaké dramatické rozdíly, ale v celkovém součtu se to projevilo," uvedla.

Letošní 41. ročník Země živitelky potvrdil trend z minulých let. Kdysi široká nabídka zemědělské techniky a přehlídka hospodářských zvířat od drůbeže po skot se mění spíš v zábavnou akci. Nejčastěji návštěvníci mohou narazit na obchůdky s potravinami, sladkostmi nebo nápoji. Přesto Země živitelka stále zůstává největším tuzemským agrosalonem.

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info