Souhrn událostí uplynulého dne – 4.9.2014

Mouka navzdory vysoké sklizni nezlevní, tvrdí mlynáři

Cena mouky navzdory očekávané vysoké letošní sklizni obilí neklesne. Kvůli problémům s jeho kvalitou může naopak spíše stoupat. Sdělil to předseda Svazu průmyslových mlýnů Pavel Filip. Podle ministerstva zemědělství by celková letošní produkce obilí v ČR mohla dosáhnout okolo 8,6 milionu tun.

Opravdu české maso už poznáme snadno

Nové značení masa by mělo pomoci spotřebitelům v lepší orientaci ve stávající nabídce masa. Modré a červené ovály na jednotlivých baleních jsou důkazem, že maso opravdu pochází od místního zemědělce a jeho původ je tedy prokazatelně český.

Nová podpora bioplynu naráží na odpor

Sotva letos stát zastavil veškerou provozní podporu novým obnovitelným zdrojům, už připravuje podporu novou. Tentokrát pouze pro bioplynové stanice, které budou zpracovávat zemědělský a komunální biologický odpad. Nové odpadové bioplynky by podle připravované novely zákona o podporovaných zdrojích měly mít nárok na provozní podporu formou zeleného bonusu od roku 2017.

Ministr zemědělství Jurečka: Nepřímý dopad ruských sankcí může u jablek způsobit ztrátu 400 až 700 milionů korun

Dopady ruského embarga, eurodotace z Programu rozvoje venkova na období 2015 až 2020, dotační podpora z národních zdrojů a další témata byla na programu dnešního Kulatého stolu. Ministr zemědělství Marian Jurečka se u něj setkal se zástupci ovocnářů, zelinářů a floristů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info