Čejkovické bylinkové slavnosti uvítaly tisíce návštěvníků
08.09.2014 | bio-info.cz
První zářijovou neděli uspořádala společnost SONNENTOR, známá také pod názvem Sluneční brána, v moderním areálu na kopci nad historickými Templářskými sklepy „Čejkovické bylinkové slavnosti“ .
SONNENTOR otevřel své sluneční brány všem zájemcům o zhlédnutí procesu výroby čajového sáčku od výkupu bylinek přes zpracování až po jejich balení. V pořadí již 5. ročník se nesl ve znamení dětí. Počínaje červencem a v průběhu celého roku nabízí čejkovická firma zážitkovou exkurzi do výroby čajů zvanou Bylinkový ráj také těm nejmenším.
Bylinkový ráj SONNENTOR navštívilo minulý rok již přes 7 000 milovníků bylinek a koření. Tento rok SONNENTOR nabízí tematické programy na míru také dětem v letních táborech, školám a školkám.
Všudypřítomná dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty a bohatý program pro děti i dospělé, přilákaly na Čejkovické bylinkové slavnosti více než 8 000 návštěvníků. Součástí letošního pestrého programu byli kromě nesčetných a bezplatných ochutnávek nejrůznějších směsí čajů a koření, mini biojarmarku, také odborné přednášky počínaje zdravým životním stylem v podání paní Margit, správnou recyklací odpadků, vermikompostováním, diskuze s pěstiteli a mnoho dalších. Na „kávovém“ stánku v rámci kávové show Michala Křižky, byl přední český barista připraven odpovědět na otázky týkající se pěstování, sběru, zpracování a přípravy dobré kávy. Návštěvníci mohli ochutnat novinku SONNENTORU – kávu Single origin pocházející z přímého obchodu firmy s pěstiteli v Nikaragui a zároveň si prohlédnout expozici fotografií z nedávné cesty, která návštěvníky doslova vtáhne na horské kávové plantáže. O další show se postarali místní barmani míchající nealkoholické nápoje za použití čajových biosměsí SONNENTOR. O dobrý pocit v břiše návštěvníků slavností pečoval Rebio - provozovatel vegetariánských biorestaurací v Brně v čele s šéfkuchařem Vlastíkem Kelblem, který se ukázkou přípravy vegetariánských pokrmů přímo na místě postaral o zajímavý zážitek.
Další články v kategorii
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)
- Ministerstvo životního prostředí vydalo poslední Věstník v roce 2025 (22.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Uhlíkově negativní zemědělství: Jak ho můžeme dosáhnout v českých podmínkách? (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Na Vánoce přijde sníh a mráz (22.12.2025)
- Umělé vánoční stromky zůstaly v menšině. Většina je od soukromých pěstitelů (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



