V prestižní francouzské publikaci bude 26 moravských vín

V prestižní francouzské publikaci 1000 Vins du Monde bude letos 26 moravských vín. Je to o dvě méně než v loňském roce, informoval Vinařský fond. Publikace sdružuje nejlepší vína světa. Její význam je srovnatelný s michelinským průvodcem, v němž hledají inspiraci obdivovatelé nejlepší světové gastronomie.

"Naši vinaři vnímají zařazení do publikace 1000 Vins du Monde velmi pozitivně. Z obchodního hlediska jim přinese publikace zvýšený zájem o jejich vína," uvedl Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra.

Nejvíce vín v průvodci, a to 246, má tradičně hostitelská země soutěže Francie, naopak tradiční vinařská velmoc Austrálie má mezi elitou jen tři.

1000 Vins du Monde vychází v návaznosti na 20. ročník prestižní mezinárodní soutěže vín Vinalies Internationales, které se v Paříži pravidelně účastní moravská a česká vína za finanční podpory Vinařského fondu.

Pět vzorků vín má letos mezi elitou Vinařství Tomáš Krist, po třech vzorcích pak vinař Josef Dufek, Vinařství Horák a Vinařství Kolby.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info