Valtické muzeum chystá pro návštěvníky nový víceúčelový prostor

Moderní víceúčelový prostor pro výstavy a jednorázové výukové akce vzniká v Muzeu vinařství, zahradnictví a životního prostředí ve Valticích. Provoz muzea stavební úpravy, které začaly 1. září, omezují minimálně. Muzeum vzniklo jako pobočka Národního zemědělského muzea Praha, jehož zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství.

„Nový doplňkový multifunkční prostor, jehož výstavba začala, jsme zde ve Valticích nutně potřebovali. Bude stát na místě bývalé garáže na nádvoří muzea. Pavilon bude sloužit především výstavním účelům a jednorázovým akcím pořádaným muzeem, jako například workshopům a přednáškám,“ řekl ředitel valtického muzea Vilém Křeček.

Architektonické řešení celého prostoru bude moderním designem doplňovat dvůr v historickém domě, kde muzeum sídlí. „Je založeno na použití tradiční technologie dřevěného krovu v kontrastu s bílou hladkou omítkou masivních konstrukcí. Nejvýraznějším prvkem je skládací dvoudílná prosklená čelní stěna. Ta umožní kompletní otevření objektu a jeho zapojení do dvorního prostoru. Vzniká tak variabilní víceúčelový komplex využitelný celoročně různými způsoby dle počasí,“ uvedl ředitel Křeček.

Po celou dobu výstavby pavilonu bude valtické muzeum plně přístupné návštěvníkům. Provoz bude omezen jen částečně u Výstavy balkónových květin a letniček, která se asi o třetinu zmenší. Pro návštěvníky bude z bezpečnostních důvodů vyznačena prohlídková trasa.

  • Případné dotazy zodpoví ředitel Muzea vinařství, zahradnictví a životního prostředí Vilém Křeček,
  • telefon: +420 519 352 037,
  • e-mail: vilem.krecek@nzm.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info