Den otevřených dveří v Zemědělském družstvu Rosice

Již podruhé otevře své brány Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti na Chrudimsku a to již tento pátek 19. září. Zváni jsou všichni zájemci, kteří se chtějí seznámit s moderní zemědělskou výrobou a návazností na zpracovatelský průmysl. Zemědělské družstvo Rosice totiž kromě rostlinné výroby a chovu hospodářských zvířat – skotu i prasat, provozuje jatka, pekárnu či výrobnu krmiv  a pěstitelskou palírnu.

„Pro návštěvníky budeme mít připraven program v pátek 19. září od 9 do 18 hodin a čeká je mnoho nevšedních zážitků,“ zve do svého podniku jeho předseda Ing. Václav Blažek. Den otevřených dveří v zemědělském družstvu nabídne nejen prohlídku moderní stáje s hospodářskými zvířaty, ale návštěvníci budou moci také vyslechnout zajímavosti o chovu skotu i prasat a nahlédnout do zákulisí běžného chovatelského dne. Areál v Rosicích kromě zvířat ukáže také moderní zemědělskou techniku, kdy bude návštěvníkům umožněno prohlédnout si luxusně vybavené kabiny kombajnů a jiných zemědělských strojů. „Novinkou letošního roku bude nově otevřené skladové hospodářství, které jsme nedávno zprovoznili,“ upozorňuje Blažek. 

Den otevřených dveří nabídne bohatý doprovodný program, který zavede děti i dospělé do tajů několika naučných soutěží s poznáváním semen, plodin, strojů či zvířat, ale zejména na zajímavou naučnou zemědělskou stezku. Pro úspěšné plnitele soutěží bude připravena řada drobných dárečků.

Aby ale nezůstalo pouze u zemědělské prvovýroby, uskuteční se zde exkurze na jatka či do pekárny, kde se návštěvníci seznámí se systémem výroby. Připravena bude také ochutnávka potravin z vlastní výroby. Dopoledne vystoupí děti z mateřské školy v Rosicích, odpoledne bude patřit dechové hudbě Mrákotinka. Chystá se i slavnostní otevření cyklostezky Rosice – Chrast.

Akce se koná pod záštitou Zemědělského svazu ČR v rámci osvětového projektu Zemědělství žije!. Více na webových stránkách www.zemedelstvizije.cz a na www.rosice-zd.cz.

Klára Kozlová

Zemědělský svaz ČR

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info