Do Chile mají zájem vyvážet 4 firmy a nyní mohou

Státní veterinární správa se snaží být nápomocna českým producentům pronikat na cizí trhy, a daří se to.

Ve snaze pomoci nahradit českým výrobcům trh Ruské federace pro mléko a mléčné výrobky, který byl uzavřen embargem ze strany Ruské federace zavedené v reakci na ekonomické sankce EU od 7. srpna 2014 na dobu jednoho roku, vyjednává Státní veterinární správa se třetími zeměmi možnosti pro vývoz. Mimo třetích zemí, kde se již podařilo vyjednat podmínky vývozu, jako příklad lze uvézt Čínu, kde je na seznamu vývozců již 17 českých výrobců, (nebo Japonsko, kam lze vyvážet vepřové maso), se podařilo otevřít i chilský trh pro mléko a mléčné výrobky. Bylo to oznámeno na zasedání pracovní skupiny Rady dne 12. 9. 2014. V současné době probíhají konečná jednání k realizaci možnosti vývozu.

Zájem projevily již 4 firmy.

Každý takovýto úspěch znamená přesvědčit veterinární autoritu dotyčné třetí země o důvěryhodnosti našeho státního veterinárního dozoru. Je to významné zejména dnes, kdy se omezila možnost vyvážet na východní trhy.

Podle Milana Maleny, ústředního ředitele Státní veterinární správy, je možnost uplatnit se s českými výrobky nejen na domácím a EU trhu, ale i na trzích třetích zemí, pro které se SVS snaží vyjednat vývozní podmínky, dobrá reklama pro vysokou úroveň naší české produkce.

Josef Duben, tisk. mluvčí SVS

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info