Národní zemědělské muzeum se zúčastní oslav MČ Praha 7

Národní zemědělské muzeum Praha se v sobotu 20. září zúčastní oslav 130 let Prahy 7, které se uskuteční na Letenské pláni. Pro jejich návštěvníky muzeum, jehož zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství, připravilo historickou techniku a pro ty nejmenší i malý lektorský program. Oslavy výročí pořádá radnice Prahy 7.

Hlavní atrakcí pro malé i velké návštěvníky zřejmě bude malá výstava vzácných historických strojů ze sbírek Muzea zemědělské techniky v Čáslavi, které zájemcům osobně představí jeho ředitel Vladimír Michálek. Konkrétně to bude unikátní traktor McCormick W-14, stabilní motor Slavie 3HP a historický povříslovač.

„Pro nejmenší bude v našem stánku malý lektorský program kolegy Jana Royta. Jde o kvíz, za který dostanou děti sladkou odměnu. Další kolegové budou informovat o muzeu a jeho pobočkách. Zájemci o zemědělskou techniku nebo originální dárek zde mohou zakoupitnapříklad modely traktorů a jiné propagační předměty našeho muzea,“ řekla náměstkyně generálního ředitele Národního zemědělského muzea Šárka Steinová.

Oslavy 130 let MČ Praha 7 začínají v sobotu ve 13.00 u kyvadla na Letenské pláni. Kromě prezentace muzeí, které sídlí v Praze 7, přichystali pořadatelé kulturní program a ukázky činnosti složek Integrovaného záchranného systému. Návštěvníkům se představí i významné sportovní kluby sídlící v této městské části. Doprovodný program se bude ve stejnou dobu konat i ve Veletržním paláci.

„Pozvání na oslavy 130 let Prahy 7 si nesmírně vážíme. Naše muzeum zde mělo sídlit už od třicátých let minulého století, vinou komunistického režimu se ale mohlo na Letnou vrátit až v polovině let devadesátých. Za tu dobu se stalo nedílnou součástí Městské části Praha 7 a muzejního areálu na Letné,“ uvedl generální ředitel muzea Milan Půček.

V případě zájmu o další informace kontaktujte pracovníka oddělení prezentace a komunikace NZM Praha Petra Maška na tel. +420 720 306 476 nebo e-mailem na petr.masek@nzm.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info