Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21.9.2014

Legislativní rada vlády přerušila jednání o ochraně půdního fondu

Legislativní rada vlády dnes přerušila jednání o zákonu o ochraně zemědělského půdního fondu. Návrh novely, jejíž součástí je i zákon o Státním fondu životního prostředí ČR, má ministerstvo životního prostředí jako předkladatel přepracovat.

MZe do konce září podepíše s MZV smlouvu o agrárních diplomatech

Ministerstvo zemědělství (MZe) chce do konce září podepsat s ministerstvem zahraničních věcí (MZV) smlouvu o vyslání zemědělských diplomatů do pěti strategických zemí. Následně úřad vypíše výběrová řízení na tyto pozice. ČTK to dnes řekl mluvčí ministerstva Hynek Jordán. Podle dříve uvedených informací by Česko místa na svých ambasádách chtělo obsadit do konce roku.

Lesy ČR: černé skládky představují v našich lesích stále velký problém

Problematika nepovolených skládek patří mezi skutečnosti, jimž při správě lesů v majetku státu dlouhodobě čelí i Lesy České republiky, s. p. Na lesních pozemcích zakládají neukáznění občané i různé firmy, a to v rozporu se všemi platnými předpisy, stále nové tzv. „černé skládky“.

Deště a strach z hniloby nutí vinaře sklízet dříve

Až do poloviny srpna to letos podle vinařů vypadalo na kvalitní ročník, neboť se hroznům vyhnuly mrazy, krupobití a zároveň byl dostatek vláhy. Poté však přišlo srážek až příliš moc, což vinařům přidělalo řadu starostí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info