SZIF začne vyplácet zálohy na SAPS

Ministr zemědělství ČR Ing. Marian Jurečka, s ohledem na praxi předchozích let, rozhodl i pro rok 2014 o výplatě záloh ve výši 50% na Jednotnou platbu na plochu (SAPS). Jedná se o nejrozšířenější dotaci, tzv. platbu na plochu, plně hrazenou z evropských peněz, na kterou bylo pro rok 2014 vyčleněno přes 20 mld. Kč.

Státní zemědělský intervenční fond intenzivně pracuje na tom, aby od 13. 10. 2014 zahájil vydávání rozhodnutí o zálohách a začal vyplácet zálohy na dotační opatření SAPS. Platby budou odesílány následně po vydání rozhodnutí bez ohledu na nabytí právní moci rozhodnutí. Samotné vyplacení finančních prostředků bude zahájeno okamžitě po přechodu na nový finanční rok 2015, nejdříve však 16. 10. 2014. Zbývající část dotace SAPS (doplatek) bude SZIF na základě vydaného rozhodnutí o doplatku poskytovat od 1. 12. 2014.

Harmonogram v rámci IACS – předpokládané termíny vydávání rozhodnutí na jednotlivé platby naleznete na našich webových stránkách: Harmonogram předpokládané administrace podpor pod IACS za rok 2014 - 2015.

Více informací lze nalézt na webu www.szif.cz, případně prostřednictvím infolinky SZIF na telefonu 222 871 871, nebo e-mailu: info@szif.cz

Vladimíra Nováková

tisková mluvčí SZIF

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info