Ministr Jurečka na Pardubicku: Zemědělství potřebuje mladé zemědělské podnikatele i veterináře

Ministr zemědělství Marian Jurečka při dnešní pracovní cestě do Pardubického kraje navštívil prodejní a servisní středisko zemědělských strojů Klas Nekoř, farmu ŽV Šedivec a rybí farmu společnosti Farm Bohemia v obci Rokytno. Diskutoval také se studenty Střední školy zemědělské a veterinární v Lanškrouně.

Především o důležitosti a odborné připravenosti nastupující generace, která se bude věnovat zemědělství, mluvil ministr zemědělství Marian Jurečka při dnešní návštěvě Střední školy zemědělské a veterinární Lanškroun na Pardubicku. Ministr o tom debatoval se studenty i s jejich pedagogy.

„Zemědělství je potřebný a tradiční obor. Zároveň je to ale také obor, který se rychle rozvíjí a potřebuje odborníky vzdělané v nových technologiích a postupech. Proto je důležité, aby zemědělské školství dalo svým studentům dobrý základ podpořený spoluprací s výzkumnými ústavy a institucemi,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Ministr ocenil, že střední zemědělská a veterinární škola v Lanškrouně spolupracuje se zemědělskými univerzitami i s podobnými školami v zahraničí.

Na Pardubicku ministr navštívil také prodejce zemědělské techniky Klas Nekoř a farmu ŽV Šedivec, která chová červenostrakatý skot a zabývá se i rostlinnou výrobou. Recirkulační akvakulturní systémy pro chov například sumců, jeseterů nebo pstruhů využívá společnost Fish Farm Bohemia v obci Rokytno, která byla další zastávkou dnešní pracovní návštěvy.

  • Hynek Jordán
  • ředitel Odboru komunikace MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info