Souhrn událostí uplynulého dne – 25. 9. 2014

Výnosy cukrové řepy budou podle odhadů vysoké. Vývoz nadvýroby cukru z EU je však kvůli kvótě omezený, řekl ministr zemědělství Marian Jurečka

Ministr zemědělství Marian Jurečka se dnes v zemědělské společnosti Sloveč na Nymbursku zúčastnil Polního dne cukrové řepy. Podnik patří mezi největší pěstitele řepy cukrové řepy v ČR. Letošní sklizeň zatím vykazuje vyšší výnosy než v loňském roce.

Vedlejší živočišné produkty nejsou pro nás ničím vedlejším

Mise z FVO (Food and Veterinary Office – Potravinového a veterinárního úřadu) Evropské komise prověřovala v uplynulých dnech náš státní veterinární dozor nad nakládáním s vedlejšími živočišnými produkty a zpracovanými produkty. A rezumé: „Děláte to dobře“.

Ministr Jurečka na Pardubicku: Zemědělství potřebuje mladé zemědělské podnikatele i veterináře

Ministr zemědělství Marian Jurečka při dnešní pracovní cestě do Pardubického kraje navštívil prodejní a servisní středisko zemědělských strojů Klas Nekoř, farmu ŽV Šedivec a rybí farmu společnosti Farm Bohemia v obci Rokytno. Diskutoval také se studenty Střední školy zemědělské a veterinární v Lanškrouně.

Šéfka pozemkového úřadu nechá prověřit zakázky jejích předchůdců

Šéfka Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatava Maradová nechá přezkoumat, jak úřad za jejích předchůdců Radima Ziky a Petra Šťovíčka zadával veřejné zakázky. ČTK to dnes řekla mluvčí úřadu Monika Machtová. Úřad nyní vybírá auditorskou firmu, která prověří veřejné zakázky, oblast informačních technologií či právních služeb.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info