Češi si oblíbili nákup jídla přes internet. Objednávají paštiky i alkohol

Na internetu přibývají e-shopy, které nabízejí jídlo a pití. Češi se pomalu ale jistě učí nakupovat on-line i potraviny a trh se tomu přizpůsobuje.

Nákup elektroniky se postupně stal pro většinu Čechů, kteří mají přístup k internetu samozřejmostí. Nejenže nemusí vytáhnout paty z tepla domova a zboží jim přivezou až pod nos, ale mohou si také jednoduše a rychle srovnat ceny a nemusí kvůli tomu obíhat desítky obchodů.

Nákup po internetu ale už dávno není doménou elektroniky. Češi si zvykají kupovat v e-shopech i oblečení, parfémy, autodoplňky nebo sportovní potřeby. A v poslední době roste také poptávka po potravinách.

Nejvíce lidí nakupuje na stránkách obchodního řetězce Tesco. E-shop má 165 tisíc registrovaných zákazníků a jeho sortiment zahrnuje více než 20 tisíc produktů. Podobnou službu hodlá zavést i Billa nebo Kaufland.

Podle ČTK si Češi kupují na internetu hlavně alkohol a trvanlivé potraviny. Velké oblibě se tak těší i prodej trvanlivých potravin na portálu aukro.cz. Tam nabízí své produkty potravinářská firma Hamé. Lidé si přes internet kupují například kečupy nebo paštiky.

"E-shop jsme spustili letos v létě a jsme přesvědčeni o správnosti tohoto kroku. Chceme lidem umožnit pohodlně si na jednom místě vybrat z širokého sortimentu zhruba 500 různých druhů našich výrobků, včetně úplně nových produktů, které třeba ještě ani nejsou běžně v obchodech," vysvětlila Marcela Mitáčková, marketingová ředitelka Hamé. Zákazníky tento e-shop láká akčními cenami, zvýhodněným skupinovým balením nebo dopravou od určité částky zdarma.

Tento měsíc spustil provoz portál Rohlik.cz, který nabízí potraviny sedm dní v týdnu. U zákazníka by měly být během pouhých 90 minut od objednání. "Nejoblíbenějšími produkty objednávané na Rohlik.cz je momentálně pečivo. Některé jeho druhy doručujeme zákazníkům ještě teplé, čerstvě dopečené," říká mluvčí projektu Denisa Vítková.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info