Souhrn událostí uplynulého dne – 1.10.2014

Ministr Jurečka: Plním svůj slib, zemědělci ode dneška mohou žádat o zelenou naftu

Dnešním dnem začíná platit novela zákona o spotřebních daních, která zemědělcům umožňuje získat zpět část spotřební daně za pohonné hmoty využité při práci na polích a v sadech. Konkrétně se novela vztahuje na rostlinnou prvovýrobu včetně chmelařství, ovocnářství, vinohradnictví, pěstování zeleniny, hub, okrasných květin, dřevin, léčivých a aromatických rostlin.

Vláda schválila návrh novely zákona o myslivosti

Vláda dnes schválila návrh technické novely zákona o myslivosti, která má umožnit, aby administraci dotací pro myslivce od příštího roku vyřizovaly opět krajské úřady. Vyplývá to z výsledků dnešního jednání kabinetu zveřejněných na vládním webu. Krajské úřady podporu myslivcům spravovaly do konce loňského roku.

Za opravy přehrad a koryt řek poničených při povodních vydalo Ministerstvo zemědělství v minulých letech téměř 6,6 miliardy korun

Ministerstvo zemědělství ukončilo program na odstraňování následků povodní z let 2000 až 2010 na státním vodohospodářském majetku. Cílem programu byla obnova říčních koryt, vodních děl, zkapacitnění vodních toků a zlepšení odtokových poměrů v krajině. Podobný program je připravený i pro příští léta.

Škrobárny Pelhřimov: Brambor je dost, ale obsahují méně škrobu

Ve Škrobárnách Pelhřimov vstupuje do druhé třetiny kampaň výroby bramborového škrobu. Průmyslových brambor se letos urodilo dost, ale kvůli dešti jsou vodnatější a obsahují ve srovnání s minulými roky méně škrobu, řekl ČTK předseda představenstva Josef Hadrava. Deštivé počasí také zdržuje sklizeň brambor.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info