Souhrn událostí uplynulého dne – 2.10.2014

Vláda schválila zprávu o restitucích, ta upozorňuje na problémy

Vláda dnes schválila zprávu o průběhu vydávání majetku v rámci církevních restitucí, která upozorňuje mimo jiné na to, že se státním úřadům ne vždy daří dodržovat zákonné lhůty k vyřizování církevních výzev k navrácení majetku. Mezi hlavní důvody zpoždění podle zprávy patří nutnost pečlivého ověřování žádostí v archivech nebo místy problematická komunikace s katastrálními úřady.

Na farmě na východě Slovenska veterináři potvrdili výskyt antraxu

Na farmě na východním Slovensku veterináři potvrdili výskyt antraxu, který je nebezpečný i pro člověka. Na nákazu antraxem zemřelo v uplynulých dnech několik kusů dobytku, veterináři v oblasti podle medií vyhlásili karanténu. V posledních letech se toto onemocnění hospodářských zvířat vyskytlo v regionu opakovaně.

Nahlašování vybraných potravin dle nařízení vlády č. 211/2014 Sb.

Dne 2. 10. 2014 bylo vydáno nařízení vlády č. 211/2014 Sb., které stanovuje rozsah a podmínky informační povinnosti provozovatele potravinářského podniku (dále jen „PPP“) v místě určení ve vztahu k některým druhům čerstvého ovoce, čerstvé zeleniny a brambor.

Zelináři: Do Česka se začala dovážet zelenina za dumpingové ceny

Na tuzemský trh míří ze zahraničí první zásilky zeleniny za dumpingové ceny, pomocí kterých se pěstitelé z okolních zemí snaží zbavit části úrody původně určené na export do Ruska. Podnákladové ceny dva měsíce po zavedení embarga na dovoz potravin do Ruska zjistili čeští zelináři například u některých dodávek polského zelí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info