Pivovar v Krásném Březně je k mání za 6,5 milionu korun

Bývalý pivovar Krásné Březno, kde se zrodila významná regionální značka Zlatopramen, nebude součástí majetku města Ústí nad Labem. Městská rada odmítla nabídku společnosti Heineken, která nyní areál nabízí k prodeji přes realitní kancelář. ČTK to řekla Jana Pikardová z Heinekenu. Nabízená cena uvedená kanceláří je 6,5 milionu korun.

Podrobnosti nabídky městu Pikardová ČTK nesdělila, přiblížit nechtěla ani detaily k prodeji. Objekt, jenž je na seznamu významných industriálních staveb Ústeckého kraje, se nachází ve čtvrti Krásné Březno v sousedství likérky, která je také prázdná. Třípodlažní administrativní budova má užitnou plochu 1385 metrů čtverečních a v areálu je parkoviště pro třicet vozů. V inzerátu se uvádí, že objekt lze ihned využívat.

Heineken výrobu z Krásného Března přestěhoval v roce 2011 do pivovaru Velké Březno na druhé straně Labe. Jako důvod uzavření původně šlechtického pivovaru, jenž vznikl v roce 1642, tehdy společnost uvedla omezené kapacity a špatný technický stav.

V Ústí nad Labem se pivo vařilo už v raném středověku. Z Ústí v minulosti po Labi putovalo do celého světa. Na začátku 20. století se v Krásném Březně vařilo 16 značek a výstav byl asi 100.000 hektolitrů piva. V roce 2001 činil výstav 270.000 hektolitrů. V roce 2008 přešel pivovar do rukou koncernu Heineken.

Autor: ČTK

www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info