Ministr zemědělství Jurečka na veletrhu SIAL v Paříži: „Podpora proexportních možností českých potravinářů je jednou z mých priorit“

Ministr zemědělství Marian Jurečka navštívil jeden z největších světových potravinářských veletrhů – Salon International d´Alimentation (SIAL) v Paříži. Ministerstvo zemědělství se této akce účastní pravidelně a v rámci expozice značky KLASA, ale i samostatně, se představují také potravinářské firmy z České republiky.

„Kladu velký důraz na podporu exportu českých zemědělských a potravinářských produktů. Důkazem toho je koncepce Ministerstva zemědělství na vytvoření pozic tzv. agrodiplomatů, kteří budou působit ve vybraných regionech světa. Na ní v současnosti intenzivně pracujeme. Zemědělští diplomaté budou hledat proexportní možnosti pro české potravinářské firmy. Účast našich potravinářů na velkých zahraničních veletrzích ovšem nadále zůstává jednou z nejefektivnějších příležitostí k navázání kontaktů s významnými firmami z oboru a k podpoře vlastní expanze na zahraniční trhy. Aktuální situace v souvislosti s ruskými sankcemi tuto strategii jasně potvrzuje,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Informační a propagační stánek Ministerstva zemědělství je ve společné expozici výrobců značky KLASA, kterou organizuje Státní zemědělský a intervenční fond. Zde se letos představí 11 firem. Dalších 7 českých společností vystavuje své výrobky samostatně v komoditně zaměřených halách (seznam vystavujících firem je v příloze této zprávy).

Veletrh SIAL se koná v dvouletém intervalu a střídá se s veletrhem Anuga v Kolíně nad Rýnem. Pařížské výstavy se účastní přibližně 6 tisíc vystavovatelů, zhruba 80 % ze zahraničí, z více než 200 zemí. Celková obsazená výstavní plocha je 215 000 m2 a předpokládaná návštěvnost je 140 000 lidí.

  • Hynek Jordán
  • ředitel Odboru komunikace MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info