Souhrn událostí uplynulého dne – 20. 10. 2014

Ani mrazy, ani povodně. Sklizeň bude rekordní, ale zlevní pouze brambory

Mírná zima zajistila zemědělcům rekordní úrodu, ale farmáři si stěžují, že kvůli tomu klesají výkupní ceny. Aby si nesahali na zisky, naplní sklady. Spotřebitelé se tak s výjimkou brambor na zlevňování těšit nemohou. Zemědělcům se letos i přes občasné obavy vyhnuly všechny klimatické extrémy.

Rusko zakáže dovážet z EU produkty z hovězího masa

Rusko se rozhodlo zakázat od úterý 21. října dovoz výrobků z hovězího masa, odřezků a masokostní moučky ze zemí Evropské unie kvůli jejich údajné nevyhovující kvalitě. Oznámil to šéf ruské veterinární a fytosanitární služby Rosselchoznadzor Sergej Dankvert.

Ministr zemědělství Jurečka na veletrhu SIAL v Paříži: „Podpora proexportních možností českých potravinářů je jednou z mých priorit“

Ministr zemědělství Marian Jurečka navštívil jeden z největších světových potravinářských veletrhů – Salon International d´Alimentation (SIAL) v Paříži. Ministerstvo zemědělství se této akce účastní pravidelně a v rámci expozice značky KLASA, ale i samostatně, se představují také potravinářské firmy z České republiky.

Kvalitu středočeských hroznů pozvedly říjnové slunečné dny

Kvalitu středočeských hroznů pozvedly říjnové slunečné dny. Některým vinařům zbývá ještě sklidit část úrody, čekali na to, až se zvýší cukernatost. Výnosy hroznů se u jednotlivých vinařství liší, zatímco například na Karlštejně jsou nejvyšší za poslední tři roky, v Kutné Hoře kvůli kroupám, které spadly v době květu révy, bude výnos meziročně o pětinu nižší.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info