TOP Odpovědná firma v Olomouckém kraji je společnost PRO-BIO, s.r.o.

První cenu za své odpovědné podnikání v Olomouckém kraji si odnesli majitelé společnosti PRO-BIO, s.r.o. Ing. Martin Hutař a Ing. Karel Matěj. 

Tato cena je součástí prestižní soutěže TOP Odpovědná firma, kterou pořádá a uděluje platforma Byznys pro společnost. Současně se firma umístila na 3. místě v kategorii TOP odpovědná malá firma 2014.

Společnost PRO-BIO, s.r.o. uspěla především svým přístupem, jakým podporuje život lidí v regionu, kde působí. Porota ocenila, že se firmě úspěšně daří zvyšovat zaměstnanost v místě s velmi vysokou nezaměstnaností.

„Jsme oblast na hranici s Polskem. Pro místní obyvatele je těžké zde sehnat práci či dojíždět do vzdálených měst. Vytváříme proto vhodné pracovní příležitosti,“ řekl Ing. Martin Hutař. Společnost zaměstnává kolem 100 lidí a je jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v regionu.

„Těší nás, že díky našemu umístění se biopotraviny a ekologické zemědělství dostanou více do povědomí veřejnosti,“ sdělila výkonná ředitelka Jana Lysáková. PRO-BIO, s.r.o. patří k největším zpracovatelům biopotravin v České republice, provozuje vlastní bio mlýn a dvě ekologické farmy. Svými ekologickými aktivitami a produkcí biopotravin se podílí na ochraně a obnově krajiny v oblasti Králického Sněžníku.

„Během našeho podnikání jsme nezabrali ani metr čtvereční nové půdy. Veškeré naše provozy vznikly rekonstrukcí a dostavbou starých nevyužitých budov tzv. brownfields, což šetří naši krajinu,“ dodal Ing. Karel Matěj.

Do národní soutěže TOP Odpovědná firma se letos přihlásilo 101 firem. Firmy hodnotí v jejich projektech udržitelného a odpovědného podnikání v České republice nezisková platforma Byznys pro společnost. 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info