Němcova selská mlékárna Radonice Firmou roku Středočeského kraje 2014

Vítězem největšího podnikatelského klání v České republice se za Středočeský kraj stala rodinná firma čestného předsedy Asociace soukromého zemědělství ČR Stanislava Němce – Němcova selská mlékárna Radonice. Uspěla v konkurenci 260 společností a náleží jí tak ocenění Firma roku Středočeského kraje 2014. 

Posláním této prestižní soutěže, jejímž vyhlašovatelem je deník Hospodářské noviny, je zejména podpora malého a středního podnikání v ČR. Svým všeobecným a regionálním zásahem patří mezi největší a nejvýznamnější klání svého druhu, velmi ceněna je maximální objektivita v hodnocení a vytváření zcela ojedinělého vzájemného porovnání účastníků v jednotlivých krajích.  

Němcova selská mlékárna slaví v letošním roce již 20 let své existence. Do roku 2010 se věnovala výhradně výrobě balkánského sýru, poté však došlo k zásadní transformaci sortimentu a způsobu prodeje, a to spuštěním projektu „Mléko z farmy“. Již čtvrtým rokem tak putuje pestrá škála radonických výrobků (mléko, sýry, jogurty, jogurtové a syrovátkové nápoje, tvarohy a tvarohové mlsy, máslo) prostřednictvím „bučících“ dodávek přímo ke konečným spotřebitelům. Firma má 68 stálých tras s 1750 prodejními zastávkami a týdně obslouží 15 tisíc zákazníků. Dbá i na ochranu životního prostředí, mléko plní do ECO PET lahví. Zároveň se neustále snaží obměňovat a rozšiřovat svůj sortiment, novinkou jsou například pařené sýry či zmrzlina. V loňském roce byla mlékárna oceněna nadací Comenius jako jedna ze 100 nejlepších českých firem v oblasti „Zemědělství a potravinářství“.

„Jsem rád, že zvítězila rodinná firma, která se zabývá výrobou tradičních produktů. Je skvělé, že na trh přišli s něčím ojedinělým a dokázali oslovit velkou skupinu cílových zákazníků,“ popsal klady vítězné firmy Patrik Bartheldy, regionální manažer společnosti Vodafone, titulárního partnera soutěže.

Němcova selská mlékárna Radonice, vítěz devátého ročníku soutěže, postupuje do celorepublikového finále, kde bude reprezentovat Středočeský kraj. Slavnostní vyhlášení proběhne 9. prosince v Praze, jeho přímý přenos bude možné sledovat na ČT24.

Šárka Gorgoňová, tisková referentka ASZ

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info