Souhrn událostí uplynulého dne – 22.10.2014

ČZU představila praktický nástroj k plánování obnovitelných zdrojů energie

Interaktivní mapa obnovitelných zdrojů energie je účinným nástrojem pro regionální udržitelné plánování v energetice. „Je to nástroj k usměrnění investičního kapitálu, veřejná správa a samospráva dostává do ruky záchrannou brzdu ale i informace o rozvojovém potenciálu regionu, “ charakterizuje aplikaci, která se dostupná na www.restep.cz, radní Pardubického kraje Ing. Václav Kroutil.

Moskva zakáže dovoz ovoce a zeleniny z Ukrajiny. Je to přeprodej z EU

Rusko od středy zavádí dočasný zákaz dovozu ukrajinského ovoce a zeleniny. Zboží je podle ruské veterinární a fytosanitární služby Rosselchoznadzor špatně označeno. Úřad tvrdí, že nepochází z Ukrajiny, ale zřejmě z Evropské unie. Ze zemí EU se přitom ovoce a zelenina nesmí do Ruska dovážet od září.

MŽP dalo do meziresortního řízení tzv. Euronovelu zákona o odpadech

Ministerstvo životního prostředí poslalo do meziresortního připomínkového řízení novelu zákona o odpadech. Tato tzv. Eurovela uvádí do souladu evropské právo s českým odpadovým zákonem, v němž jsou aktualizovány evropské směrnice.

Babišovu Agrofertu vzrostl za tři čtvrtletí hrubý zisk o 25 pct

Skupina Agrofert patřící místopředsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO) vykázala za první tři čtvrtletí hrubý zisk 7,7 miliardy korun, což bylo o čtvrtinu více než za srovnatelné období loni. Tržby koncernu podnikajícího v zemědělství, potravinářství, chemii, lesnictví či médiích vzrostly meziročně o tři procenta na 180 miliard korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info