Souhrn událostí uplynulého dne – 4. 11. 2014

Ministerstvo definovalo českou potravinu, ze tří čtvrtin musí být zdejší

Ministerstvo zemědělství chce po letech sporů konečně stanovit, jakou potravinu lze označit za českou. Tuzemské jídlo je podle návrhu takové, které pochází od výrobce v České republice a ze 75 procent obsahuje české suroviny. Některým výrobcům to však přijde absurdní. Z obchodních řetězců se stávají zapřisáhlí patrioti.

EK nepošle Česku do roku 2016 peníze na vodní dopravu, řekl Čoček

Česko nezíská z evropských fondů žádné peníze na vnitrozemskou vodní cestu, dokud nevyřeší výstavbu plavebního stupně Děčín. Evropská komise (EK) navíc požaduje, aby minimálně do roku 2016 byla vnitrozemská vodní doprava vyřazena z připravovaného Operačního programu Doprava II.

Železničářům hrozí dvoumilionová pokuta za kácení stromů kolem drah

Správě železniční dopravní cesty (SŽDC) hrozí podle zjištění ČTK až dvoumilionová pokuta za to, že v blízkosti tratí kácí stromy. Mohla by ji dostat od České inspekce životního prostředí (ČIŽP), pokud se prokáže, že porušovala zákon o ochraně přírody. Ministerstvo životního prostředí kvůli kácení v železničních koridorech už vyjednává několik měsíců s ministerstvem dopravy.

Produkce Svatomartinských vín opět mírně klesne

Produkce Svatomartinských vín letos klesne pod dva miliony lahví na více než 1,9 milionu. Známku získalo 342 vín od 107 firem. V tiskové zprávě to dnes uvedl Vinařský fond. Produkce Svatomartinských vín rostla do roku 2012, od té doby mírně klesá. Nižší než loni je i počet firem, které známku získaly.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info