Lesy ČR: nová Rozhledna u Tetřeví chaty v Jeseníkách je hotová

Medvědí hora v Jeseníkách se pyšní zbrusu novou, 18 metrů vysokou „Rozhlednou u Tetřeví chaty“, jejíž výstavbu v těchto dnech dokončil státní podnik Lesy České republiky. Medvědí hora je součástí moravského lyžařského areálu Kouty, situovaného nedaleko Loučné nad Desnou na Šumpersku v Olomouckém kraji. Objekt rozhledny se nachází ve vzdálenosti 40 metrů od výstupní stanice lanovky. Slavnostní otevření Lesy ČR plánují na jaro příštího roku. Rozhledna však již slouží veřejnosti, a to po úspěšném dokončení kolaudačního řízení ze dne 23. října 2014. Projekt probíhal v rámci „Programu 2020 – zajištění cílů veřejného zájmu u LČR“, zaměřeného na podporu a rozvoj veřejně prospěšných funkcí lesů.

Rozhledna bude za podmínky dodržování provozního řádu ze strany návštěvníků volně přístupná. K uzavření rozhledny dojde pouze v případě nepříznivých klimatických podmínek – například námraz či bouřek.

Stavba je tvořena ocelovou nosnou konstrukcí včetně schodiště, která je kotvena do betonového základu. Půdorysně zaujímá stavba plochu 4,1x4,1 metry. Stavba je opláštěna svislým dřevěným obložením.  Výhled z různých výškových úrovní je umocněn systémem průhledů a balkonů v obvodovém plášti objektu.

V těsné blízkostí stávající dřevěné terasy a skibaru nyní Lesy ČR dokončují ještě stavbu technického objektu, jehož součástí je rovněž nové sociální zařízení pro turisty a návštěvníky Medvědí hory. Se zprovozněním objektu je předběžné počítáno na období začátku nové lyžařské sezóny.

KONTAKT: 

Zbyněk Boublík 

tiskový mluvčí Lesů ČR 

T: +420 724 813 301, +420 956 999 201 

E: Boublik@lesycr.cz

Poznámky pro editory:

  • Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 38 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o jednu třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR).
  • Lesy ČR jsou držiteli Osvědčení o účasti v regionální certifikaci lesů systémem PEFC na téměř celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info