Souhrn událostí uplynulých dní – 7. – 9.11.2014

Farmářské ceny obilí, masa a mléka klesají, i kvůli tlaku obchodů

Kvůli letošní velké sklizni obilí a řepky i tlaku obchodů klesají výkupní ceny důležitých zemědělských komodit. U některých se již propadly o pětinu i víc, řekl ČTK na dnešní svazové konferenci ve Žďáru nad Sázavou předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha.

Průzkum: Tři čtvrtiny Čechů vyhazují jídlo jen výjimečně

Tři čtvrtiny Čechů tvrdí, že potraviny vyhazují jen výjimečně, sedm procent uvádí, že nevyhazuje jídlo nikdy. Nejčastěji končí v odpadcích ovoce a zelenina. Vyplývá to z průzkumu serveru Kupi.cz. Údaj o množství ročně vyhozených potravin v ČR zatím není k dispozici, měl by být v roce 2016.

Německo kvůli chřipkovému viru vybilo 30.000 krůt

Veterináři na severovýchodě Německa vybili na 30.000 krůt, u kterých se objevil vysoce nakažlivý chřipkový vir H5N8. Dnes o tom informovala agentura DPA. Úřady chtějí z preventivních důvodů ještě zlikvidovat všechnu domácí drůbež v okruhu tří kilometrů od farmy, kde se nákaza objevila.

V oblasti používání pokusných zvířat dojde na konci roku ke změně

Všichni vysokoškolští i ostatní pracovníci, kteří jsou držitelé osvědčení podle § 17 zákona na ochranu zvířat, vydaných do konce roku 2012 a chtějí ve své práci s pokusnými zvířaty pokračovat, musejí nejpozději do 31. 12. 2014 absolvovat kurs na ochranu zvířat proti týrání.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info