Ahold v Česku prodělal za čtvrt roku milion eur. Skupině klesly i tržby

Nizozemský řetězec Ahold v České republice prodělal na provozní úrovni milion eur, před rokem přitom vykázal zisk pět milionů eur. Provozní zisk v období od ledna do září meziročně snížil o 22 procent na 14 milionů eur, zhruba 386,8 milionu korun.

Čisté tržby Aholdu v České republice ve třech čtvrtletích klesly téměř o dvě procenta na 1,09 miliardy eur, přibližně 30,1 miliardy korun. V samotném třetím čtvrtletí však meziročně stouply o více než desetinu a dostaly se na 367 milionů eur.

Ahold v České republice provozuje supermarkety a hypermarkety Albert. K letošnímu 1. srpnu navíc dokončil akvizici ztrátových prodejen Interspar, které v tuzemsku provozovala rakouská společnost SPAR. Za převzetí těchto prodejen Ahold zaplatil 5,2 miliardy korun.

„V České republice pokračujeme v integraci aktivit SPAR. Těší nás výkon těchto obchodů, které měníme na značku Albert. Očekáváme, že všechny obchody projdou touto přeměnou do konce prvního čtvrtletí příštího roku,“ uvedl generální ředitel Aholdu Dick Boer.

Provozní zisk celé skupiny Ahold za tři čtvrtletí bez zahrnutí jednorázových položek klesl o devět procent na 965 milionů eur. V samotném třetím čtvrtletí se snížil o pět procent na 285 milionů eur. Mírně však překonal očekávání analytiků, kteří jej v anketě agentury Reuters odhadovali na 282 milionů eur.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info