Souhrn událostí uplynulého dne – 20. 11. 2014

Nový Plán odpadového hospodářství ČR je po veřejném projednání

V pondělí proběhlo na půdě České zemědělské univerzity v Praze veřejné projednávání posuzování vlivu na životní prostředí (SEA) Plánu odpadového hospodářství ČR pro období 2015 – 2024 (POH ČR). Jednání se zúčastnili zástupci Ministerstva životního prostředí, České asociace odpadového hospodářství a nevládních organizací.

Zájem Čechů o beaujolais upadá, poráží jej svatomartinské

Zájem Čechů o mladé francouzské víno beaujolais v posledních letech upadá. Dávají přednost domácímu svatomartinskému, kterého se každoročně prodá mnohonásobně více než francouzského vína z odrůdy Gamay. Jako každý třetí čtvrtek v listopadu se i dnes po celém světě včetně Česka otevírají sudy s lahvemi beaujolais nouveau z oblasti okolo Lyonu.

Darovat potraviny na charitu bude pro firmy výhodnější. Ministerstvo zemědělství to vítá jako krok k zamezení plýtvání a pomoci potřebným

Lidé mohou tuto sobotu věnovat trvanlivé potraviny potřebným v rámci Národní potravinové sbírky. Stane se tak díky iniciativě Ministerstva zemědělství a jednáním se zástupci Ministerstva financí a potravinových bank. U potravin darovaných potravinovým bankám bude možné v daných případech stanovit základ daně z přidané hodnoty v minimální hodnotě, která se bude blížit nule, případně bude nulová.

Ukrajina kvůli ptačí chřipce zakázala dovoz drůbeže ze 3 zemí EU

Ukrajina zakázala dovoz drůbeže a drůbežího masa z Británie, Německa a Nizozemska kvůli ptačí chřipce, která se v těchto zemích v poslední době objevila. Podle agentury Reuters to dnes sdělila ukrajinská veterinární inspekce. "Zákaz... bude platit do té doby, než mezinárodní kontrolní orgán neoznámí, že v těchto třech zemích už ptačí chřipka není."

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info