Podnikatelka na Šumavě uvařila největší marmeládu na světě

Z 50 kilogramů citronů, 50 kilogramů cukru a 20 litrů šampaňského vyrobila dnes v Srní na Šumavě Blanka Milfaitová největší marmeládu na světě. Šestadvacetiletá podnikatelka metrákem pochutiny naplnila speciální obří sklenici vyrobenou na zakázku.

Citrony si přivezla v týdnu z Itálie, všech 50 kilogramů bylo nutné nakrájet na malé kousky, pomáhali jí proto přátelé. Celodenní akce vyvrcholila kolem 15:00, kdy naplněnou sklenici Milfaitová uzavřela kovovými víky o hmotnosti více než 20 kilogramů. Kvůli zápisu do Guinessovy knihy rekordů by měl příští týden přiletět inspektor z Anglie.

Žena uvařila dvakrát tolik marmelády, než je dosavadní rekord. Dnes vyrobená rarita zůstane jako světový unikát na Srní v kavárně, kterou Milfaitová provozuje. "Chtěli bychom, aby byla lákadlem. Pojede s námi i na Expo," dodala žena.

Podle manžela Milfaitové, Karla Milfaita, se postupně vyrobí ještě další dva stejně velké kusy, o něž už podle jeho slov projevili zájem někteří "blázni", a to mimo jiné na výstavu. Sklenice s hotovým produktem bude stát téměř 200.000 Kč, normálních sklenic marmelád by se do ní vešlo 700.

Marmelády Blanky Milfaitové se dostávají na královské i prezidentské stoly, zákazníky má po celém světě. Je držitelkou prestižních ocenění Nejlepší marmeláda na světě a Nejlepší výrobce marmelády na světě, celkem více než desítky medailí.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info