Policie obvinila dalších osm lidí kvůli opravám hřebčína Kladruby

Policie obvinila v případu vyšetřování zakázky na opravu hřebčína v Kladrubech n.L. dalších osm lidí. Celkový počet obviněných dosáhl 18. ČTK to řekl Adam Borgula z Vrchního státního zastupitelství v Praze.

"Jak se postupně analyzují zajištěné materiály, dospěla policie k tomu, že je na místě zahájit trestní stíhání dalších osmi osob, z toho tři již v této trestní věci obviněny byly," uvedl Borgula.

V Národním hřebčíně v Kladrubech a na dalších místech zasahoval 31. května loňského roku Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Později bylo postupně obviněno devět lidí ze stavebních firem a hřebčína ze sjednání výhody a z pletichy při zadávání veřejné zakázky na opravu hřebčína a z pokusu o poškození finančních zájmů Evropské unie. K nim čase přibyli další obvinění.

Posledních osm lidí rovněž policie viní ze stejných trestných činů jako předchozí osoby a také z dotačního podvodu, vše ve stadiu pokusu. "Právní kvalifikace použitá policejním orgánem v usnesení o zahájení trestního stíhání není u všech obviněných osob identická," uvedl Borgula. Bližší informace o obviněných odmítl sdělit. Podle policie obvinění jednali jako organizovaná skupina.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info