Služeb členům asociace stále přibývá

Služeb poskytovaných členům Asociace soukromého zemědělství stále přibývá. Na letošní podzimní a zimní sezónu je pro ně připraveno hned několik sérií školení v jednotlivých regionech. Vydána byla i celá řada originálních publikací, které jim budou postupně distribuovány společně s aktuálními výtisky časopisu Selská revue.

V průběhu zimy budou pokračovat již zavedené individuální konzultace, tentokrát pod názvem Živočišná výroba a cross compliance, které se týkají čtyř hlavních okruhů – evidence zvířat včetně označování, kvality produktů živočišného původu, welfare a chorob zvířat.

Po dvou letech se členové asociace vrátí do počítačových učeben v rámci školení nazvaného LPIS – pomocník pro zemědělce. Registr půdy LPIS doznal v poslední době jistých změn a má některé vylepšené funkce. Náplní školení proto bude seznámení s těmito novinkami jako např. práce s katastrem, který je nyní v tomto informačním systému denně aktualizován.

Druhou sérií pokračuje školení k Novému občanskému zákoníku, které v loňské sezóně zaznamenalo mezi členy ASZ obrovský úspěch – v jednotlivých regionech se jich první série zúčastnilo téměř tisíc. Tentokrát se školitel zaměří na relativní závazky, změny v katastrálním právu či spolkové právo. Zvláštní důraz bude kladen na prodej zemědělského majetku v rámci rodiny. K tomuto tématu byla pro členy zpracována podrobná příručka, která vedle právních a daňových rad zahrnuje například i návrh kupní smlouvy. Obdrží jí všichni členové asociace.

Členům ASZ byla v těchto dnech společně s pravidelně distribuovaným časopisem Selská revue rozeslána i příručka, jejímž cílem je informovat o aktuálním nastavení nových dotačních podmínek. Přináší jejich podrobný přehled tak, jak byly známy ke konci letošního října.

Jako připomenutí všech témat z tzv. „Křížové cesty českého sedláka“, jimž byly věnovány jednotlivé semináře na farmách členů ASZ v průběhu letošního Roku rodinných farem, vydala Asociace soukromého zemědělství další ucelenou publikaci. Oficiálně představena byla ve čtvrtek 13. listopadu v prostorách Knihovny Antonína Švehly v sídle Ústavu zemědělské ekonomiky a informací, který knihovnu spravuje. Předána nyní bude jako podklad pro další diskusi například politické reprezentaci, odborným institucím, ale i široké nezemědělské veřejnosti. Distribuována bude rovněž všem členům naší stavovské organizace. Stejně tak originální stolní kalendář na rok 2015, věnovaný taktéž Roku rodinných farem.

Hlavní kancelář ASZ

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info