Souhrn událostí uplynulého dne – 27.11. 2014

Do Ruska nesmí běloruské maso, prý v odvetě za reexport

Rusko dnes zavedlo omezení na dovoz masa z dalších osmi běloruských podniků. Pod zákaz spadá téměř veškerý dovoz běloruského masa do Ruska, přibližně 400.000 tun v hodnotě nejméně 300 milionů dolarů (6,6 miliardy Kč), uvedla agentura RIA Novosti.

MŽP dá 20 milionů na vzdělávací projekty zaměřené na životní prostředí

Dneškem začíná příjem žádostí na projekty zaměřené na ekologickou výchovu, vzdělávání či poradenství v oblasti životního prostředí. MŽP vyhradilo na projekty v rámci Programu podpory environmentálního vzdělávání, osvěty a poradenství 20 milionů Kč z prostředků Státního fondu životního prostředí ČR.

Budějovický Budvar vyhrál spor o značku Budweiser Budvar v Norsku

Budějovický Budvar po 21 letech definitivně vyhrál spor o registraci ochranné známky Budweiser Budvar v Norsku. ČTK to řekl mluvčí pivovaru Petr Samec. Přihlášku k registraci podal pivovar v prosinci 1993. Jedním z důvodů této snahy byla i potřeba aktualizovat již registrovanou ochrannou známku Budweiser Budvar z roku 1971.

Ptačí chřipka se stále šíří

Státní veterinární správa v souvislosti s výskytem nových ohnisek vysocepatogenní aviární influenzy v Evropě upozorňuje na zvýšené riziko výskytu této nákazy. Od počátku listopadu se začaly objevovat a stále přibývají případy této nákazy. V Německu, Nizozemí a ve Velké Británii se potvrdily případy ptačí chřipky subtypu H5N8.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info