Prazdroj rozšíří za desítky milionů své sklady

Předloni začal Plzeňský Prazdroj vyrábět pšeničné pivo Fénix, loni dokonce vstoupil na trh nepivních nápojů se ciderem Kingswood. Novinky v portfoliu tuzemské pivovarské jedničky se uchytily a jejich výroba v Plzni stoupla natolik, že už je není kde skladovat. Prazdroj proto podle informací deníku E15 příští rok investuje řádově desítky milionů korun do rozšíření skladů o novou halu o rozloze zhruba 6500 metrů čtverečních.

„V souvislosti s rozšířením nabídky našich piv a nápojů o novinky a současně s ohledem na rostoucí export piva Pilsner Urquell připravujeme plán na rozšíření současné kapacity centrálního skladu. Nová část by měla sloužit zejména pro nápoje Frisco, Kingswood a Fénix stejně jako ochucená piva Gambrinus,“ potvrdila mluvčí pivovaru Kateřina Krásová.

Rozšířený sklad o rozměrech 71,5 x 90 metrů by měl v případě uskutečnění přímo sousedit se stáčírnou. „Tím bychom zajistili zlepšení a zlevnění našich logistických procesů spojených se skladováním a manipulací s výrobky. Samotnou realizaci plánujeme v průběhu příštího roku,“ dodala mluvčí.

Razítko už Prazdroj má

Záměru nebudou bránit ani úřady. Souhlas již vyslovil magistrát města Plzně, podle názoru krajského úřadu rozšíření nebude mít vliv na životní prostředí.

Investice do skladu tak následuje nedávnou investici Prazdroje do nové výrobní linky na výrobu piva smíchaného s ovocnou šťávou, označovaného také jako radler, nápojů na bázi sladu a pšeničného piva. Prazdroj výrobní linku za 143 milionů korun spustil loni v červnu. Do výroby obdobných druhů nápojů se přitom v posledních letech pustil nejen Prazdroj, ale i další pivovary. Reagovaly tak na prudký pokles výroby a spotřeby klasického piva po začátku krize v roce 2008. Tříletý pokles celého tuzemského pivovarského trhu o celkových 14,5 procenta se podařilo zastavit až v roce 2011, a to i díky novým druhům nápojů.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info