VLS a LČR se dohodly na společných aukcích

Dvě největší lesnické společnosti v Česku, které obě hospodaří na územích státu, se dohodly na obchodní spolupráci, která má přinést širší nabídku zpracovatelům dřeva a dalším zákazníkům.

Část dříví z Vojenských lesů a statků ČR, s.p. tak rozšíří nabídku elektronických aukcí Lesů ČR na aukčním portálu ELZA na https://lesycr.elza.cz/aukce/. Prvních 18 aukcí o celkovém objemu 36 850 m³ s termínem soutěže 11. 12. 2014 bylo zveřejněno právě dnes, 1. prosince. 

Obchodní spolupráce obou státních firem je logická. Obě společnosti totiž hospodaří na majetku státu, obě svými zisky podporují příjmy státního rozpočtu. A metoda elektronických aukcí nejen přispívá k vyšší transparentnosti prodeje státního dříví, ale také usnadňuje přístup k nabídkám státních lesnických firem ze strany menších a středních zpracovatelů dřeva. Navíc aukční prodej dříví výrazně šetří čas i náklady.

„Lesy České republiky provozují elektronické aukce od roku 2007 na svém portálu ELZA. Obě firmy hospodaří se státním majetkem. Proto nám z hlediska nákladů a synergických efektů v obchodu přijde vzájemná spolupráce přínosná. Pro zákazníka to navíc představuje širší nabídku na jednom místě, což je výhodné především pro malé a střední zpracovatele dříví,“ řekl ředitel Vojenských lesů a statků ČR Josef Vojáček.

„Lesy ČR využívají internetový portál pro elektronické aukce dříví nastojato, aukce těžebních zbytků využitelných k energetickým účelům a dále pro aukce výřezů z produkce svých lesních závodů. Rozšíření nabídky o výřezy od Vojenských lesů a statků ČR by mělo přivést na portál další zájemce, kteří budou moci vybírat z většího množství nabídek. Zájemci zde najdou nejen drobné kontrakty na již vyrobené dříví, ale také dlouhodobé, až roční smlouvy na průběžnou dodávku za pevnou cenu, danou výsledkem aukce. Nabídka ročních smluv na výřezy z produkce lesních závodů LČR je aktuální novinkou,“ poznamenává za Lesy ČR jejich generální ředitel Daniel Szórád.

Podle TZ VLS, red.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info