Souhrn událostí uplynulého dne – 3.12. 2014

Ceny komodit na plodinové burze stagnují

Ceny komodit na Plodinové burze Brno před koncem roku stagnují. Větší zvýšení ceny zaznamenal pouze sladovnický ječmen, a to až o 5,4 procenta, vyplývá z informací, které dnes burza zveřejnila. Do konce roku se však očekává zvýšení ceny potravinářské pšenice.

Češi postaví v Kazachstánu dvě farmy za 5,5 miliardy

Společnost Bauer Technics, specialista na dodávky zemědělských farem na klíč, postaví dvě farmy v Kazachstánu, v přepočtu celkem asi za pět a půl miliardy korun. Firma ze Stádlece na Táborsku, která v zemích bývalého Sovětského svazu uskutečnila již desítky projektů, porazila v tendru velké konkurenty z Evropy i Asie.

Vyřizování dotací myslivcům se zřejmě vrátí na krajské úřady

Vyřizování dotací pro myslivce by mohly mít od ledna po roce opět na starosti krajské úřady. Nyní to provádějí Krajské agentury pro zemědělství a venkov (KAZV) zřizované ministerstvem zemědělství, které mají být ale ke konci roku zrušeny.

Kontrola ovoce a zeleniny z dovozu zjistila pesticidy i těžké kovy

Celkem 5213 šarží čerstvého ovoce a zeleniny zkontrolovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) během dvou měsíců platnosti vládního nařízení 211/2014. To importérům u vybraných druhů čerstvého ovoce a zeleniny ukládá povinnost ohlásit SZPI dovoz do ČR 48 hodin před příjezdem zboží na místo určení.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info