Souhrn událostí uplynulého dne – 4.12.2014

ČSÚ:Spotřeba pečiva a masa loni klesla,rostla u ovoce a zeleniny

Spotřeba bílého pečiva v Česku loni meziročně klesla o desetinu. Lidé jedli méně také chleba, maso a ryby. Zvýšila se naopak konzumace mléka, ovoce, zeleniny a tuků. Vyplývá to z údajů, které na svém webu zveřejnil Český statistický úřad. Češi loni pili méně alkoholu a méně kouřili, než v roce 2012.

Rusko od pondělí zastavuje dovoz ovoce a zeleniny z Albánie

Rusko od nadcházejícího pondělí zastaví dovoz ovoce a zeleniny z Albánie. Podle agentury RIA Novosti to dnes oznámila veterinární a fytosanitární služba Rosselchoznadzor. Krok zdůvodnila podezřením, že přes Albánii putují do Ruska potraviny z Evropské unie, které Moskva zakázala v rámci odvety za unijní sankce přijaté proti Rusku kvůli ukrajinské krizi.

Ministr zemědělství ocenil značkou KLASA na Žofíně další kvalitní produkty

V rámci slavnostního předávání certifikátů KLASA v paláci Žofín včera převzalo z rukou ministra zemědělství Mariana Jurečky a ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu Martina Šebestyána certifikáty KLASA devět výrobců. Nově bylo oceněno celkem 36 produktů.

SZPI nevpustila do ČR 23 tun bambusových výhonků z Číny nevhodných k lidské spotřebě

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve spolupráci s Celním úřadem pro hlavní město Prahu zadržela zásilku sterilovaných bambusových výhonků v plechovkách BAMBOO WHOLE 18 L CANNED (bambusové výhonky konzervované) o celkovém množství 2079 kusů o obsahu 18l, země původu: Čína.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info