Agrární komory Visegradské 4 budou jednat o dopadech ruského embarga

Ve dnech 11. a 12. prosince se v Hlohovci u Břeclavi v Lednicko-Valtickém areálu uskuteční setkání zástupců zemědělských profesních komor zemí tzv. Visegrádské čtyřky.

Setkání pořádá Agrární komora České republiky v čele s prezidentem Agrární komory a Potravinářské komory Ing. Miroslavem Tomanem, CSc. Slovenskou delegaci povede předseda SPPK (Slovenská potravinárská a poľnohospodárská komora) Ing. Milan Semančík. Nejdůležitější polská zemědělská nevládní organizace KRIR (Krajowa Rada Izb Rolnyczych) bude reprezentována jejím dlouholetým předsedou Wiktorem Szmulewiczem a maďarskou agrární komoru (Nemzeti Agrargadszagi Kamara) bude na jednání zastupovat Balázs Györffy, předseda komory, poslanec maďarského národního shromáždění a předseda parlamentního výboru pro zemědělství.

Prvního dne jednání se zúčastní také předseda Asociace krajů České republiky a hejtman Jihomoravské kraje JUDr. Michal Hašek, který považuje podle svých slov zemědělství a potravinářství za prioritní nejen pro samotný Jihomoravský kraj, ale i pro celou Českou republiku.

Na zasedání budou projednána především tato témata: situace na zemědělsko-potravinářských trzích, implementace SZP a proces schvalování PRV, systém zemědělského pojištění proti extrémním meteorologickým jevům a některé organizační záležitosti týkající se členství v zastřešující evropské zemědělské lobbistické organizaci COPA-COGECA. Zajímavý bude především první bod programu, a to problém rozkolísání zemědělských trhů jako reakce na ruské embargo na dovoz některých zemědělských a potravinářských výrobků.    Více informací:Ing. Dana Večeřová, ředitelka marketingu a komunikace

tel.: 296 411 184

e- mail: vecerova@akcr.cz

Internet: http://www.agrocr.cz

Adresa: Počernická 96/272, Praha 10 – Malešice, 108 03

zdroj:Agrární komora České republiky »

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info