Prodejci těsně před Vánoci zlevňují potraviny o desítky procent

Prodejci těsně před Vánoci zlevňují potraviny v řádu desítek procent. V aktuálních letákových akcích je možné na štědrovečerním a silvestrovském menu ušetřit v průměru přes 35 procent. Vyplývá to z průzkumu společnosti Česká distribuční.

Základní štědrovečerní menu pro čtyři osoby lze při výběru akčních cen z letáků pořídit za 653 Kč. Zákazníci tak ušetří v průměru 335 Kč proti běžným cenám.

"Těsně před Štědrým dnem většina lidí vyráží do obchodů na velké nákupy, aby se na vánoční svátky předzásobili. Při takto velkých objemech je pro zákazníky rozhodující každá sleva, která konečnou částku za nákup sníží. Nejvyšší slevy přitom z naší zkušenosti přichází právě několik dní před svátky," uvedl ředitel České distribuční Petr Sikora.

U silvestrovského menu pro šest lidí dosahuje sleva v průměru 34 procent. "Slevy se netýkají pouze lahůdek, masa a přísad do bramborového salátu, ale také ovoce a zeleniny. Například pomelo je možné koupit s 50procentní slevou, kiwi o 43 a citróny až o 38 procent levněji," dodal Sikora. Obchodníci zlevňují také alkoholické nápoje, a to v průměru o 27 procent.

Analýzu cen potravin provedla společnost Česká distribuční, která je největším distributorem reklamních letáků v Česku.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info