Souhrn událostí uplynulého dne – 17. 12. 2014

Novelu zákona o dani z nemovitých věcí Senát asi vrátí Sněmovně

Senátní hospodářský výbor navrhl vrátit Sněmovně novelu zákona o dani z nemovitých věcí, která zpřesňuje jejich zdanění. Výbor doporučil vypustit z novely novou úpravu zdanění rybníků. Podle některých senátorů panují obavy, že by se zdanění nově rozšířilo na víc rybníků a rybníkáři by tak museli ročně zaplatit zhruba o deset milionů korun víc na dani.

ÚHOS dal ministerstvu zemědělství pokutu kvůli chybě v tendru

Ministerstvo zemědělství musí zaplatit pokutu 80.000 korun. Chybovalo v roce 2011 v zakázce na zefektivnění systému práce v Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů (ÚHÚL) Brandýs nad Labem. Pokuta je pravomocná, ministerstvo se proti rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) neodvolalo.

Ceny komodit na plodinové burze podle očekávání mírně rostly

Ceny komodit na Plodinové burze Brno před koncem roku podle očekávání mírně rostou. Největší zvýšení ceny zaznamenaly oba typy pšenice a krmný ječmen. Cena krmné pšenice rostla o více než 5,5 procenta, vyplývá z informací, které burza zveřejnila. "Důvodem je nutnost dokončit letošní smlouvy," uvedl sekretář burzy Karel Zezula

V podnikání má Babiš široký záběr: od hnojiv a potravin po média

Výběr informací o podnikání ministra financí, vicepremiéra a majitele holdingu Agrofert Andreje Babiše (společnost Uniles ze skupiny Agrofert byla nejúspěšnější v miliardovém tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesnické práce a prodej dřeva od roku 2015).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info