Nejvoňavější hřebíček je ze zanzibarského ostrova Pemby
18.12.2014 | ČTK
Tanzanské souostroví Zanzibar je známé kořením. Býval to největší producent hřebíčku a toto miniaturní koření je dodnes významným zdrojem obživy lidí žijících na ostrově Pemba. Sběr se i dnes provádí ručně, a to v období lokálních dešťů, což je od září do listopadu.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Jižní Morava vysychá, přípravy staveb zavlažovacích zařízení jdou ale pomalu (17.04.2024)
- Mladý zemědělec ve Znojmě: Do finále postupují Ondřej Němec a Petr Rebro (17.04.2024)
- Závlahu má v Česku jen třetina ovocných sadů, je podmínkou kvalitní úrody (17.04.2024)
- Odborníci v Lysicích registrují nové odrůdy ovoce a udržují živou kolekci (17.04.2024)