Souhrn událostí uplynulého dne – 18. 12. 2014

Vypsání tendru na Klasu se kvůli požadavku Bruselu odkládá

Vypsání tendru na propagaci značky Klasa v letech 2015 a 2016 v předpokládané hodnotě přesahující čtvrt miliardy korun komplikuje Evropská komise. Původně mělo být výběrové řízení vypsáno koncem léta či na podzim, aby od ledna 2015 mohl již marketing značky dělat jeho vítěz.

Darovat potraviny na charitu bude pro firmy levnější a jednodušší

Darovat potraviny potřebným bude pro výrobce a obchodníky v Česku levnější a jednodušší než doposud. Generální finanční ředitelství vydalo dokument, který umožňuje, aby základ daně z přidané hodnoty u potravin darovaných potravinové bance mohl být blízký nule či nulový. Potvrdila to mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Petlachová.

Připravte se na pozitivní změny. Od Nového roku začnou platit nová pravidla přehlednějšího označování potravin

Ve čtvrtek 1. ledna 2015 vstoupí v platnost dlouho připravovaná novela zákona o potravinách. V návaznosti na další evropské předpisy je to nejzásadnější úprava potravinářské legislativy od vstupu České republiky do Evropské unie. Spotřebitelé díky tomu dostanou přehlednější a srozumitelnější informace o potravinách, které nakupují.

Ministr Brabec se svým týmem zachránil 18 miliard pro životní prostředí z evropských fondů

Krizové řízení ministra Richarda Brabce sklízí ovoce. Nové vedení MŽP v čele s ministrem Brabcem nastartovalo po svém nástupu na rezort razantní krizová opatření, namířená na oživení čerpání evropských fondů směřujících do ekologie. Rezortu se podařilo plánovanou ztrátu 18 miliard korun dostat na nulu. V letech 2014 a 2015 tak nevrátí do Bruselu ani korunu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info