Souhrn událostí uplynulého dne – 22.12. 2014

Polsko je s ČR největším producentem kaprů v EU

Polsko je spolu s Českem největším producentem kaprů v Evropské unii. Ročně se tu podle statistik ministerstva zemědělství z chovných vodních nádrží vyloví přes 18 tisíc tun ryb k prodeji. V obou zemích prudce roste zájem o kapry právě před Vánoci, kdy jsou tradičním pokrmem na svátečním stole.

Vyjádření Ministerstva zemědělství a SZIF ke kontrole NKÚ projektu Technické pomoci Programu rozvoje venkova

Ministerstvo zemědělství a Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) reagují na dnes zveřejněnou tiskovou zprávu Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) týkající se kontroly zaměřené na dotace z Evropské unie a státního rozpočtu na Program rozvoje venkova (PRV).

Potravináři bojují se zákazem dovozu do Ruska

Další rok opatrného růstu zažili tuzemští výrobci potravin. Po loňském posílení o necelé procento na 228,1 miliardy korun hovoří potravináři letos o tom, že se situace příliš nezlepšila. Pozitivem proti minulým letům je podle zástupců oboru jen rostoucí zájem spotřebitelů o české výrobky.

Mzdové tarify v zemědělství porostou, dohodli se podnikatelé s odbory

Minimální mzdové tarify v zemědělství porostou v příštím roce v průměru o 2,7 procenta. V nižších platových třídách bude růst výraznější než ve vyšších. Krátce po podepsání kolektivní smlouvy vyššího stupně to oznámili zástupci odborů a agrárních podnikatelů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info