Souhrn událostí uplynulého dne – 15. 1. 2015

Degradace půdy je horší než klimatické změny

„Půda je aspekt, který je celosvětově velmi podceňovaný. Podle mě je degradace půdy mnohem podstatnější než klimatické změny," uvedl zakladatel občanského sdružení Ekodomov Tomáš Hodek. Generální shromáždění OSN vyhlásilo rok 2015 za Mezinárodní rok půdy.

Sněmovní zemědělský výbor doporučil schválit dotační programy

Sněmovní zemědělský výbor doporučil poslancům, aby schválili dotační programy v zemědělství na letošní rok. Vyplývá to z usnesení výboru, které je dostupné na sněmovním webu. Na programy je vyčleněno 1,57 miliardy korun, což je o 40 milionů korun víc než loni.

Marian Jurečka: Konečně začal fungovat systém darování jídla potravinovým bankám

Ministr zemědělství Marian Jurečka je rád, že se podařilo systémově rozjet podporu darování přebytečných potravin potravinovým bankám. Objem takto předávaného jídla v posledních měsících roste, jak uvedla předsedkyně Potravinové banky Praha Věra Doušová v rozhovoru pro Deník.cz.

Senát vrátil Sněmovně novelu o ochraně půdního fondu

Senát vrátil Sněmovně novelu zákona o ochraně zemědělského půdního fondu. Senát na návrh dvou svých výborů doporučil mimo jiné, aby se poplatky za vynětí půdy ze zemědělského fondu neplatily nejen kvůli stavbě státních, ale i krajských a obecních komunikací.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info