Souhrn událostí uplynulého dne – 28.1.2015

Státní pozemkový úřad uzavřel 1591 dohod o vydání 13.000 ha půdy

Státní pozemkový úřad (SPÚ) uzavřel k 16. lednu s církvemi 1591 dohod k vydání bezmála 19.000 pozemků o celkové výměře přesahující 13.000 hektarů. ČTK to dnes řekl ředitel odboru řízení restitucí SPÚ Václav Kohlíček. Uzavřené dohody jsou úřadem dále schvalovány ve správním řízení.

Ministr Jurečka: Při jednání s Ruskem je nutný jednotný přístup Evropské unie

Účinnost opatření EU ke zmírnění dopadů ruských sankcí a aktuální otázky zemědělského sektoru byly předmětem nejen setkání ministrů zemědělství v Bruselu, ale také dvoustranných jednání ministra Mariana Jurečky s eurokomisaři Philem Hoganem a Vytenisem Andriukaitisem, viceprezidentem Evropské investiční banky Wilhelmem Moltererem i europoslanci a představiteli unijních zemědělských nevládních organizací.

Zelí zdražilo v některých ruských oblastech až o 163 procent

Zelí o 163 procent, okurky o 478 procent a rajčata o 338 procent: o tolik podle ruských úřadů zdražily potraviny v některých částech Ruska. Tamní úřady se snaží proti spekulantům ženoucím ceny do závratných výšek bojovat, napsala dnes agentura AFP.

České firmy budou moci získat peníze na investice do životního prostředí také z Německa

České firmy by mohly už brzy získat z Německa finanční příspěvek na své investice do projektů vedoucích ke zlepšení životního prostředí. Možnosti financování z prostředků německého Investičního programu pro životní prostředí představili 27. ledna v Praze na MŽP zástupci Spolkového ministerstva životního prostředí a německé banky KfW.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info