Souhrn událostí uplynulého dne – 4.2.2015

Tlak na regulaci vztahů dodavatelů s řetězci sílí

Mezi politiky a částí byznysu se znovu ozývá volání po přísnějších pravidlech pro vztahy výrobců potravin a maloobchodních řetězců. Platný zákon o významné tržní síle je prý slabý a nedává jasná stanoviska. Řetězce navíc tlačí dodavatele ke zdi také kvůli embargu na vývoz do Ruska, uvedl na konferenci Retail Summit 2015 ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Nepravdivé informace poškozují především samotné včelaře

V poslední době se stále častěji hovoří o úhynech včel a zejména o příčinách, které k těmto ztrátám vedou. Důvodů je bezpochyby více. Některé lze přičiněním člověka do jisté míry ovlivnit, jiné, např. klimatické podmínky, ovlivnit nedokážeme.

ÚOHS zastavil obě řízení, které se týkaly lesnických tendrů

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zastavil obě správní řízení, které se týkaly tendrů státního podniku Lesy ČR na lesnické práce a prodej dřeva od roku 2015. V obou případech antimonopolní úřad zamítl i vydání předběžných opatření. ČTK to dnes řekla Milena Marešová z tiskového odboru ÚOHS.

Ministr Jurečka: Lesy ČR nechají za své peníze vyčistit od munice 500 hektarů lesa na Břeclavsku

Lesy ČR začnou na své náklady odstraňovat do konce letošního roku nevybuchlou válečnou munici z lesních pozemků na Břeclavsku. Jde o plochu 500 hektarů. Asanace území by měla trvat zhruba osm let. Naším zájmem je po více než deseti letech ukončit bezvládí a říct, že se k tomuto problému stavíme čelem a že tento prostor vyčistíme za peníze Lesů České republiky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info