V Táboře začaly degustacemi tradiční pivní slavnosti

Více než 50 degustátorů začalo dnes ochutnávat první vzorky piva na táborských slavnostech piva. Nejchutnější nápoj pak získá prestižní Zlatou pivní pečeť. Tradiční akce, která je jednou z největších svého druhu v tuzemsku, se účastní značky z 15 zemí světa. Slavnosti v Táboře potrvají do soboty.

"Máme tady zastoupení z řady států. Kromě českých pivovarů zde své produkty představí například Japonsko, USA, Maďarsko, Polsko nebo Arménie," řekl na zahájení festivalu jeho ředitel Alois Srb. Slavnosti začal v hotelu Dvořák, od středy se pak budou také konat v hotelu Palcát.

Na festivalu budou moci lidé ochutnat více než 700 vzorků piv ze 170 pivovarů. Dnes začala akce degustací odborníků, od středy se pak otevře i pro veřejnost. Objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží jsou garantovány mezinárodními certifikačními autoritami Bureau Veritas, TÜV SÜD Czech, 3EC International a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Vítězové jednotlivých kategorií k titulu získají právo užívat příslušné označení na etiketách a k propagačním účelům.

Na festivalu bude soutěž rozdělena do 28 kategorií. Vrcholem pak bude závěrečná Zlatá pivní pečeť, která určí absolutního vítěze slavností. Táborské degustace mají podle Srba renomé jedné z největších akcí v evropském měřítku.

Na festivalu každý rok přibývá zastoupených českých i zahraničních minipivovarů a pivovarských domů a také počet účastníků v paralelně probíhající degustační soutěži výrobců minerálních vod o ocenění Zlatý český pramen. Podrobnosti najdou zájemci na www.slavnostipivatabor.cz.

Autor: ČTKwww.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info