Souhrn událostí uplynulých dní – 27. 2. – 1. 3. 2015

Evropská Komise zahájila podporu soukromého skladování vepřového masa

Komise učinila krok k zavedení podpory soukromého skladování vepřového masa s cílem zmírnit tlak na trh s vepřovým masem v EU, bylo tak rozhodnuto členskými státy na Management Commitee (Řídící výbor). Komise připravuje prováděcí nařízení, které bude obsahovat veškeré technické detaily a po jejich schválení Komisí dojde ke zveřejnění v Ústředním věstníku.

Zakázku na Klasu za 300 mil Kč vypíše stát v půlce března

Zakázku na propagaci značky Klasa vypíše stát okolo 15. března. Cena tendru rozděleného na čtyři menší části má včetně dvacetiprocentní opce dosáhnout 298 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. ČTK to dnes řekl mluvčí ministerstva zemědělství (MZe) Hynek Jordán. Zhruba o tři týdny později, tedy začátkem dubna bude vypsána i dvouletá zakázka na propagaci Regionální potraviny za 57 milionů korun.

Zemědělci již někde začali s jarními pracemi na polích

Díky příznivému počasí zahájili již zemědělci na některých místech Česka jarní práce na polích. Začali sít některé jarní plodiny či přihnojovat ozimy, řekl dnes ČTK předseda Asociace soukromého zemědělství (ASZ) Josef Stehlík. Ve srovnání s extrémně brzkým začátkem prací v loňském roce je letos začátek zhruba o týden ve skluzu.

Koncepce strategického rozvoje Lesů ČR je vyvážený dokument, shodli se poslanci a senátoři

S Koncepcí strategického rozvoje státního podniku Lesy ČR v letech 2015 až 2019 se seznámili v Parlamentu České republiky v rámci veřejného slyšení poslanci, senátoři a další hosté. Správa majetku a péče o les, ekonomika podniku, ekologický a sociální aspekt a také transparentnost, těchto pěti oblastí se koncepce strategického rozvoje podniku dotýká nejvíce.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info