Tržby Hamé se loni přehouply přes 5,5 miliardy korun

Tržby potravinářské společnosti Hamé z Kunovic na Uherskohradišťsku za vlastní a importované výrobky stouply loni hlavně díky exportu o osm procent na 5,548 miliardy korun. Nárůst společnost zaznamenala také v Rusku a o čtyři procenta vzrostly tržby také v České republice, která se na celkovém výsledku podílí zhruba z poloviny. Uvedl to mluvčí Hamé Petr Kopáček.

Na Slovensku se tržby Hamé v minulém roce zvýšily o 12 procent, v Maďarsku o 11, v Rumunsku o 15 a v Rusku o 16 procent. Podle Kopáčka se rozrostly i další trhy, například Izrael, Polsko či Belgie.

Největší podíl na tržbách Hamé měly trvanlivé masové výrobky, tedy paštiky, masové konzervy a hotová jídla. Tento segment vzrostl meziročně o osm procent. Výrazněji se zvýšily i tržby za zeleninové produkty a výrobky z rajčat, a to o devět procent. Celkově Hamé v roce 2014 prodalo více než 100 tisíc tun výrobků.

V České republice společnost Hamé realizuje zhruba polovinu svých tržeb, druhou polovinu tvoří zahraniční trhy. Druhým největším odbytištěm pro výrobky firmy je Slovensko (16 procent tržeb), za kterým následuje Rusko (13 procent), Rumunsko (osm procent) a Maďarsko (sedm procent).

čtk

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info