Souhrn událostí uplynulého dne – 4.3.2015

Ceny zemědělských komodit na plodinové burze nadále stagnují

Ceny zemědělských komodit na Plodinové burze Brno nadále stagnují, za poslední dva týdny se zvýšily či snížily nejvýše o dvě procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnila burza. Tuna potravinářské pšenice se nyní prodává kolem 4500 korun za tunu, řepka za více než 9500 korun za tunu.

Pravidla pro obnovu i novou výsadbu vinic se příští rok změní

Od příštího roku se v Česku změní pravidla pro obnovu i novou výsadbu vinic. Novinářům to dnes řekli zástupci ministerstva zemědělství (MZe). Evropská unie chce změnou předpisů stabilizovat celkovou výměru vinic na svém území. Konečnou verzi materiálu zatím ještě Brusel nemá. Čeští úředníci na něj čekají, až poté budou moci změny promítnout do národní legislativy.

Fond ASEKOL LETOS opět rozdělí 2 miliony korun

Dotaci 400 000 korun mohou získat projekty zaměřené na recyklaci a sběr elektra. Kolektivní systém ASEKOL vyhlásil již osmý ročník grantového řízení Fondu ASEKOL. O podporu ve formě grantu až do výše 400 tisíc korun se mohou ucházet obce, nevládní neziskové organizace, výzkumné či akademické týmy a provozovatelé sběrných dvorů, a to do 31. března 2015.

Testem neprošly tři lovecké salámy. Měly málo libového masa

Tři takzvané lovecké salámy prodávané v českých obchodech by toto označení vůbec neměly používat. Upozornil na to spotřebitelský časopis dTest s tím, že trojice masných výrobků obsahuje méně libového masa, než stanovuje potravinová vyhláška.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info