Souhrn událostí uplynulého dne – 5.3.2015

Odměny dozorčí radě Lesů ČR několikanásobně stoupnou

Předloni vykonávali členové dozorčí rady Lesů ČR svou funkci téměř zdarma a loni zcela bez honoráře. Od letoška si – alespoň ti, kteří nejsou zaměstnanci ministerstva zemědělství či přímo státního podniku – výrazně polepší.

Ministerstvo zemědělství spouští novou mobilní aplikaci umožňující pohodlné vyhledávání informací o přídatných látkách v potravinách

Speciální aplikaci pod názvem „Víš, co jíš?“ pro chytré mobilní telefony a tablety, která poskytuje informace o problematice bezpečnosti potravin, spustilo ministerstvo zemědělství. Výhodou nové aplikace je pohodlné vyhledávání přídatných látek v potravinách a veřejnosti tak usnadní orientaci na nepřehledném trhu s potravinami.

Komoditní burza Praha uspěla se stížností proti odebrání licence

Činnost Komoditní burzy Praha může zatím pokračovat bez omezení. Nejvyšší správní soud (NSS) vyhověl její kasační stížnosti a zrušil rozhodnutí ministerstva zemědělství, které burze v roce 2013 odebralo státní povolení. Zrušený je také následný verdikt Městského soudu v Praze. Rozsudek NSS je dohledatelný v soudní databázi.

FAO: Ceny potravin v únoru klesly nejníže za čtyři a půl roku  

Světové ceny potravin v únoru pokračovaly v poklesu a dostaly se na nejnižší úroveň za více než čtyři a půl roku. Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) dnes oznámila, že průměrná hodnota indexu cen v únoru proti předchozímu měsíci klesla o jedno procento na 179,4 bodu. Zlevnilo obilí, maso a cukr.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info