České perníky si podmaňují Evropu

Pekaři v Marile mají plné ruce práce – tradiční české perníky v obalu s velikonočními motivy jdou na dračku. Prodávají se nejen v Česku. Marila patří od roku 2009 do potravinářské skupiny firem Mokate, což výrobkům ze středočeských Votic otevřelo vstup na zahraniční trhy.

Objeví se totiž v mnoha výslužkách, které si domů odnesou koledníci, a to nejen v Česku. Lidé mají perníky spojené s něčím svátečním – Velikonocemi nebo Vánocemi,“ říká na adresu série perníků vyráběných pod značkou Perníkář Pardubice Teresa Mokrysz.

Teresa Mokrysz -  šarmantní dáma vyznamenaná titulem Vedoucí podnikatelka světa - vybudovala nápojové impérium MOKATE, ale nechtěla zůstat jen u kávy a čaje. Firma se nyní vyvíjí v duchu nové myšlenky – Kavárna u vás doma.

„Caffetteria Mokate“ – jak už napovídá samotný název – je expertem na kavárenské zboží. Nabízí teplé nápoje různých příchutí a dezerty, kdy si každý může doma, ale i v práci, na chatě nebo výletě, vychutnat kavárenské potěšení.

A právě ke kávě či čaji je vhodným doplněním cukrárenské zboží, které firma vyrábí v Česku. Tradiční oplatky Marilky, piškoty s klaunem, perníčky Perníkáře Češi znají a kupují již od minulého století.

Mokate udrželo ohroženou značku Perníkáře s tradiční výrobou pardubického perníku. Přestože jde o regionální výrobek, český perník je ve světě znám.

Velikonoční zvyky jsou v různých koutech Evropy odlišné i když vycházejí ze stejných kořenů, ale věřím, že stejně jako si na výrobcích Pernikáře pochutnáme my, tak se do medové pochoutky s ovocnou náplní s chutí zakousnou i Slovinci, Maďaři, Slováci a lidé z pobaltských zemí, kde se také velmi dobře prodávají,“ dodává Teresa Mokrysz.

Pekaři z votické Marily ctí po staletí budované tradice, ale také chtějí jít s dobou a uvádějí na trh inovativní výrobky, které snoubí mlsání se zdravým životním stylem. Každá příchuť série Hi oplatek je obohacena o jeden pro zdraví důležitý prvek – lecitin, vitamín C nebo vápník. Jogurtové svačinky YogoCrunch a také sušenky s cereáliemi Mini Cookies jsou rychlou snídaní nebo svačinkou.

  • Dorota Havlíková
  • tel.: 777 033 303
  • d.havlikova@mokate.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info